I höst sänds den nya serien ”Södertäljepolisen” i Kanal 5. Foto: Linda Asmar/Pressbild

Södertäljepolisen får egen realityserie

Uppdaterad
Publicerad

I höst får Södertäljepolisen en egen serie på Kanal 5, skriver Länstidningen. Under våren och sommaren har ett filmteam följt polisens arbete runt om i Södertälje.

Som Länstidningen var först med att rapportera kommer ett program om Södertäljepolisens arbete sändas i Kanal 5 i höst.

– Vi vill vara transparenta och det är därför vi vågar prova det här – för att bidra till att allmänheten får en tydligare bild av hur vi jobbar och varför vi gör saker, säger Max Åkerwall, polischef i lokalområde Södertälje.

Vill visa variationen

Programmet är en del av det Kanal 5 kallar för ”workspace reality” där tittare får följa med yrkesmänniskor i sitt dagliga arbete.

Förutom patrullerande poliser och radiobilar som hanterar pågående brott kommer serien även kretsa kring utredare och deras arbete.

– Deras arbete är väldigt varierande och oerhört spännande och det tror och hoppas vi att tittarna också kommer tycka, säger Therese Lindström, pressansvarig på Discovery Networks Sweden.

”Vissa bröstade upp sig extra”

Hos Södertäljepolisen hoppas man kunna visa mer än bara blåljus och sirener.

– Vi har varit väldigt tydliga vår målsättning – att inte göra ett blåljusprogram och bara fokusera på larm. Vi vill ge en så bred bild av polisens arbete som möjligt. Även om det är klart att finns action i vårt jobb. Jag hoppas att programmet kommer ge en rättvisande bild av Södertälje, säger Max Åkerwall.

Kan det inte vara riskabelt att ha med sig ett filmteam ut på larm?

– Säkerheten får vi inte nagga i kanten. Vi har försökt jobba så normalt som möjligt. Sen märkte vi i början att vissa kanske bröstade upp sig lite extra när det kom ett filmteam, men det har blivit så normaliserat nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer