Material för tillverkning av alkohol och tusentals liter sprit hittades utanför Södertälje. Foto: Polisens facbooksida

Södertäljepolisen hittade misstänkta spritlangares gömma – tre personer gripna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Södertälje har gjort ännu ett stort tillslag mot langning av alkohol. För en vecka sedan hittades misstänkta gömmor med sammanlagt cirka 2 200 liter sprit och 330 000 cigaretter.

I början av november meddelade polisen på sin facebooksida att de hade gjort ett beslag på starksprit från ett förråd till ett värde av 200 000 kronor. I mitten av förra veckan gjorde polisen ytterligare en insats i Södertälje som gav stort resultat. På polisen facebooksida skriver de:

”I mitten av vecka 45 fattade en av våra ingripandegrupper misstanke om att det pågick brottslig verksamhet i en fastighet i Södertälje. Vid husrannsakan på adressen anträffades flera hembränningsapparater som stod och puttrade, 880 liter mäsk och cirka 1 200 liter importerad alkohol”.

Två personer greps misstänkta för att bedriva vidareförsäljning av alkoholen. Personerna kunde senare släppas på fri fot men är fortsatt misstänkta.

Tredje misstänkt häktad

Det stora beslaget ledde polisen vidare till en tredje misstänkt person. De bestämde sig för att göra en till husrannsakan och kunde då hitta ytterligare 1 000 liter alkohol och 330 000 cigaretter.

Den tredje personen har nu häktats misstänkt för grova brott mot alkohollagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.