Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Alla skakade på huvudet när jag berättade hur mycket våld vi hade”, säger Torbjörn Hermansson, samordnare mot organiserad brottslighet i Södertälje. Foto: SVT Arkiv och Linda Asmar/SVT

Södertäljepolisen tar hjälp av italienska maffiaexperter

Publicerad

Södertäljepolisen har inlett ett samarbete med Italien för att få hjälp med att bekämpa den organiserade brottsligheten. Som ett första led har polisen besökt kollegor i Italien.

– Man ser likheter i kriminaliteten mellan oss och Italien, säger polissamordnaren Torbjörn Hermansson.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserad brottsligheten i Södertälje.

P4 Södertälje var först med att berätta om att man kommer inleda ett samarbete mellan Södertälje och Italien då man ser likheter i den organiserade brottsligheten.

Ser likheter

– Det finns kriterier för organiserad brottslighet, därför ser man likheter i kriminaliteten mellan oss och Italien, men även resten av Europa, säger Torbjörn Hermansson.

Tanken är att det under våren ska komma experter från Italien och hjälpa Södertäljepolisen med utredningen och problembilden.

Starta klippet för att höra mer om vilka lärdomar Torbjörn Hermansson fick av besöket i Italien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.