Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marlene Eskander har länge jobbat på fältet som grundare av Läslandet, nu ska hon ta sig an kulturfrågor på en riksnivå. Foto: Linda Asmar/SVT

Södertäljeprofilen Marlene Eskander invald till statens kulturråd: ”Var inte självklart”

Uppdaterad
Publicerad

Grundaren och verksamhetschefen för LFI och Läslandet, Marlene Eskander, har via sin verksamhet i Södertälje jobbat för stärka integrationen i samhället. Nu ska hon ta sig an kulturfrågor på riksnivå.

När Marlene Eskander, grundare och verksamhetschef för Läslandet och Läsfrämjarinstitutet fick frågan  om att vara ledamot i statens kulturråd var hon inte säker på att tacka ja.

Titta på klippet för att höra varför hon valde att kliva in och hur hon tänker kring den nya rollen.

Vad gör statens kulturråd?

Statens kulturråd är en svensk statlig förvaltningsmyndighet vars uppgift är att följa utvecklingen inom kulturområdet och ger regeringen underlag för kulturpolitiska beslut. Kulturpolitik kan röra frågor som dans, litteratur, teater, och kulturtidskrifter.

Källa: Regeringskansliet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.