Fotbollspelaren Stefan Batan, kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S), och skådespelaren Grete Havnesköld. Foto: TT/TT/Magnus Grimstedt

Södertäljeprofilerna blickar mot 2018

Uppdaterad
Publicerad

Det nya året ligger i sin linda och det är nu hög tid att blicka framåt. SVT bad tre Södertäljeprofiler svara på tre frågor om det nya året och en om det gångna.

Grete Havnesköld, skådespelare och projektledare för Livet Bitch!

Vilken nyhetshändelse minns du bäst från 2017?

Såklart minns jag tydligt hur det var 7 april när lastbilen körde in på Drottninggatan, och den kollektiva känslan efter det. Men från slutet av året minns jag kraften i #Metoo och när #tystnadtagning publicerades. Det var mäktigt och hoppfullt.

Vad har du för nyårslöfte?

Jag ska träffa mina vänner mycket mer det här året. Och kliva upp tidigare på morgonen för att inte börja varje dag med stress och springa med barnen till förskola och skola. Jag var riktigt värdelös på det området förra året så nu är det skärpning.

Din drömrubrik för 2018?

Livet Bitch! tar över världen!

Vad ser du fram emot som mest under 2018?

Mitt jobb med Livet Bitch! och allt spännande vi ska göra, utveckla och utforska tillsammans. Privat ser jag fram emot ett år där ingen nära anhörig dör, det har varit för mycket av det de senaste åren. Lite grå vardag ser jag fram emot att få i år.

Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande

Vilken nyhetshändelse minns du bäst från 2017?

Början på året var ändå en enda stor nyhetshändelse med allt som handlade om Trumps första tid som president. Inte bara USA utan världen förändrades. Sedan kom terrordådet på Drottninggatan mitt i alltihop. I Södertälje har det varit ett förhållandevis lugnt år.

Vad har du för nyårslöfte?

Jag brukar lova att alltid göra mitt bästa. Jag gör nog det den här gången också.

Din drömrubrik för 2018?

”Stabilt politiskt styre utan inflytande från SD i både Sverige och Södertälje” (efter valet). Eller kanske: ”Det blir ytterligare en bro över Södertälje kanal”.

Vad ser du fram emot som mest under 2018?

Jag ser alltid till att ha mycket att se fram emot. Ska jag välja en sak så tar jag valet. Extremt viktigt och ohyggligt spännande. Hårt och tufft arbete i något som kan bli en fruktansvärd valrörelse och så en helt avgörande final den 9 september.

Stefan Batan, fotbollsstjärna

Vilken nyhetshändelse minns du bäst från 2017?

Tragedin på drottningatan.

Vad har du för nyårslöfte?

Det håller jag för mig själv.

Din drömrubrik för 2018?

Assyriska FF tillbaka i superettan.

Vad ser du fram emot som mest under 2018?

Vår lansering av vår klocka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.