Alla politiskapartier i Södertälje står bakom pridefirandet i staden, utom SD tittat på bilder från Stockholms prideparad och menar att den består av ”halvnakna människor som beter sig mer eller mindre hämningslöst”. Foto: TT

Södertäljes första prideparad går av stapeln

Publicerad

Idag hålls den första prideparaden i Södertälje. Arrangemanget stöttas av alla politiska partier utom Sverigedemokraterna.

Aldrig någonsin tidigare har Södertälje haft ett eget arrangemang kring pride. Istället har kommunen deltagit i den årliga prideparaden i Stockholm.

Men under lördagen kommer Södertäljes första pridearragemang gå av stapeln, arrangerat av RFSL. Men evenemanget stöttas inte av Sverigedemokraternas Beata Kuniewicz som sett bilder från Stockholms prideparad.

I ett debattinlägg skriver hon bland annat:

”Tittar man på bilder från Prideparaden i Stockholm ser man en massa halvnakna människor som beter sig mer eller mindre hämningslöst.”

Partier går ihop – välkomnar alla

Men övriga partier stöttar dagens pridefestligheter. I en debattartikel i LT skriver representanter från de övriga partierna att alla är välkomna till Södertälje:

”Vi ser det som en självklarhet att kommunen måste kunna ta tillvara den styrka och kompetens som finns hos varje enskild och unik människa.

I dag visar vi att varje människa är viktig för den hen är. I dag hissar vi Prideflaggan och visar att Södertälje är platsen där världarna möts.”

SVT Nyheter Södertälje kommer att bevaka arrangemanget under dagen.

MISSA INTE: Ladda ner SVT:s app för mer lokala nyheter

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer