Foto: SVT

Södertäljes gratis-wifi avstängt

Publicerad

Kommunens satsning på gratis wifi var igång i en vecka innan det stängdes av. Men bara tillfälligt då man måste ordna med ett förtydligande av villkoren för användarna.

Tidigare under onsdagen skrev Länstidningen om att kommunens wifi stängts av efter kritik. Kritiken har legat i att inloggare krävts på personuppgifter utan information om vad som händer med uppgifterna.

Har redan en GDPR-text

Maria Dahl Torgerson, kommunikations-och digitaliseringschef på Södertälje kommun, menar att beslutet om att stänga ner stadsnätet idag beslutades under tisdagen.

– Vi förde en diskussion redan igår, så det här är inte avhängigt LT:s artikel. Vi har dessutom en tydlig GDPR-text på vår webb. Men vi kände att det behövdes ett förtydligande.

Inte osäkert nätverk

Torgerson betonar att avsaknaden av information på en plattform inte behöver betyda en större risk än vanligt när det kommer till utlämnande av sina egna uppgifter.

– Det betyder inte att nätverket är osäkert på något sätt, utan vi har bara bedömt att det behövs ett förtydligande här när man loggar in.

När är kommunens wifi igång igen?

– Senast imorgon är min bedömning.

Har man gjort en miss här?

– Om det är någon som har känt sig osäker på vad som gäller när man loggat in så kanske man kan säga det. Men som sagt, all information finns redan ute på vår webb.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer