Foto: SVT

McDonald's-tomten ett steg närmare att bli hotell

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på att bygga ett hotell på Marenplan fortskrider – nu kontaktas ett stort antal hotellaktörer för att stämma av intresset att etablera sig i Södertälje. Och parallellt planerar man att starta tillfällig verksamhet i McDonald's gamla lokaler.

Det var i maj i fjol som det stod klart att Södertälje kommun sålt fastigheten på Marenplan till Stadsrum fastigheter. I samma affär ingick även varuhuset Kringlan.

Stadsrum har från börjat meddelat att man planerar att bygga ett hotell där gamla McDonald's-tomten står idag. Och nu tar företaget ett nytt steg att förverkligen idén genom att gå ut med förfrågningsunderlag till ett 30-tal hotellaktörer för att stämma av intresset att etablera sig i stan.

Har ni någon drömaktör som ni önskar ska nappa?

– Drömaktören är någon som verkligen vill satsa, som vill aktivera platsen på bästa möjliga sätt och tillföra något riktigt bra till stadskärnan, säger Jens Halvarsson, på Stadsrum fastigheter.

Tillfällig verksamhet startas

Parallellt med det jobbas det med att ta fram en planprocess, detaljplan och att söka bygglov. Förhoppningen är att ha en aktör före sommaren som företaget kan gå vidare med. Och hösten 2022, alternativt i början på 2023, hoppas man att hotellet ska stå klart.

Idag gapar McDonald's gamla lokaler tomma och Jens Halvarsson avslöjar att man har planer på att starta en tillfällig verksamhet där.

– Vi förhandlar just nu med en aktör och hoppas ha något klart inom den närmsta månaden, säger han men han vill inte gå närmare in på vilken typ av verksamhet det gäller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.