Foto: SVT / Aida Arslanovic

Stadsdirektören hoppar in på covid-avdelning – ”Vill visa att cheferna litar på skyddsutrustningen”

Uppdaterad
Publicerad

Södertäljes stadsdirektör Rickard Sundbom hoppade under söndagen in för att hjälpa personalen på äldreboendet Artursberg. På boendet tar Södertälje kommun emot covidsjuka äldre på en särskild avdelning.

Tanken med avdelningen är att hålla isär friska äldre och sjuka, så kallad kohortvård. Syftet är att minska risken för att sprida vidare smittan.

Länstidningen rapporterade i fredags om personalen på boendet som, anonymt, larmat om stress och oro. Rickard Sundbom säger att han förstår oron men lyfter också att han inte delar samma bild.

– Jag vill bland annat visa att cheferna litar på den utrustning som finns att tillgå, säger Rickard Sundbom, som är kommunens högsta chef.

”Känner ingen större oro”

Undersköterskan Nora Känttä som jobbat på boendet i en vecka känner sig inte orolig. Hör henne berätta om sitt arbete i klippet nedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer