Det är förseningar på flera sträckor till och från Stockholm. Foto: TT/arkivbild

Flera förseningar i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Ett fordonsfel orsakar förseningar i tågtrafiken mellan Flemingsberg och Södertälje Syd. Det här påverkar fjärr- och regionaltåg på flera sträckor till och från Stockholm.

Enligt Trafikverket påverkas sträckorna Stockholm Central till Nyköping/Norrköping och vidare mot Malmö/Köpenhamn. Även sträckorna Stockholm Central till Hallsberg och Göteborg/Karlstad/Oslo samt Stockholm Central mot Eskilstuna och Arboga/Hallsberg påverkas. 

Det har också blivit förseningar i pendeltågstrafiken.

– Det gäller en akut kontroll av ett fordon som kommer att orsaka förseningar även i pendeltågstrafiken mellan Flemingsberg och Södertälje. Alla pendeltåg som passarerar Flemingberg, Södertälje, Mölnbo och Järna påverkas, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

Förseningar från andra håll

Det är även förseningar i pendeltågstrafiken på grund av rådande väderlek. Det påverkar SL pendeltåg Bålsta mot Nynäshamn, Märsta/Uppsala till Södertälje Centrum samt Södertälje Centrum mot Gnesta. Trafikverket rekommenderar att man kontaktar respektive tågbolag för mer information.

– För tillfället har vi inga prognoser om när allt kommer att ordnas. Just nu delar tågen ett spår så det blir trångt och det kommer att vara förseningar ett tag framöver, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

Enligt Trafikverket så ska felen var avhjälpta under natten så att tågen ska kunna rulla som vanligt under onsdagen. Men väderläget gör att det kan bli fortsatta problem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer