Patrik Skoglund på Sjöfartsverket vittnar om dålig respekt för gällande regler kring slussområdet med dagliga rödljuskörningar vid broöppningar. I måndags fick ordningsvakter tillkallas när bron var trasig och fotgängare forcerade avspärrningarna. Foto: SVT: Fredrik Gustavell/Samy Dahlman

Stora problem med rödljuskörningar vid slussen: ”I princip varje broöppning”

Uppdaterad
Publicerad

När slussbron var ur funktion tidigare i veckan forcerade Södertäljebor avspärrningarna under kvällstid för att ta sig över via slussportarna. Stämningen blev så hotfull att ordningsvakter fick tillkallas. Och nu vittnar Sjöfartsverkets personal om stora problem med att folk inte respekterar gällande regler kring slussområdet.

– Det är problem med rödljuskörningar i princip varje broöppning, och det gäller både Mälarbron och slussbron, säger Patrik Skoglund, kanalchef på Sjöfartsverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slussbygget i Södertälje

Mer i ämnet