Böteslappar för både fortkörning och mobilprat delades ut när SVT fick följa med Södertäljepolisen ut på trafikkontroll vid Stålhamraskolan på fredagsmorgonen. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Storsatsning på trafiken vid skolor – SVT följde med vid kontroll

Uppdaterad
Publicerad

I veckan har Södertäljepolisen hittills skrivit ut 73 hastighetsböter och omhändertagit åtta körkort under sin temavecka på trafik vid skolor. SVT Nyheter Södertälje var med när polisen på fredagsmorgonen genomförde en kontroll utanför Stålhamraskolan i Saltskog.

– Trots att det är vid en skola, och trots att det ofta är föräldrar som är där och lämnar sina egna barn så är det inte alltid man har förståelse för att vi skriver böter, säger Andrea Persson vid Södertäljepolisen som varit med under hela temaveckan och kunde avslöja högsta uppmätta hastighet på 30-sträcka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.