Jenny Andersson, tävlingsledare för Södertäljehoppet. Foto: privat/TT

Stort deltagande när Södertäljehoppet firade fem år

Publicerad

För femte året i rad har Södertälje ridklubb annordnat en fyra dagar lång hopptävling som lockat ryttare på nationell och elitnivå. Tävlingarna började i torsdags och avslutades idag.

Passande till femårsfirandet har det varit rekordmånga deltagare i årets omgång av Södertäljehoppet. Sammanlagt var det nästan 300 starter om dagen och 589 hästar har varit med och tävlat.

–  Det har varit några riktigt bra dagar. Igår var det nästan fullt på läktaren, säger Jenny Andersson, tävlingsledare för Södertäljehoppet.

Ridtävlingar med jultema

Även förra årets tävlingar blev en succé med rekordmånga deltagande. Bidragande till framgångarna kan ha varit att tävlingen fick ett jultema och flyttades från oktober till december.

– Det är inte lika många tävlingar så här sent på året, därför krockar det inte med så mycket annat. Det har kommit deltagande från Helsingborg i söder till Piteå i norr, säger Jenny Andersson.

Vinst på hemmaplan

I den största tävlingen, 1.50, vann ryttaren Helena Persson med hästen Bonzai H och på andra plats kom södertäljetjejen Marlene Lindblad med sin häst Take It Easy.

– Det är ju extra roligt när någon på hemmaplan prisas, säger Jenny Borg som var funktionär under tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer