Trots att frost och snö närmar sig finns det många svampar att hitta i skogen. Trattkantareller klarar sig länge till, berättar svampkonsulent Majken Ekstrand och Kristina Stenmarck. Följ med ut i svampskogen. Foto: Maja Flygt/SVT

Stort intresse för svampplockning – överfulla kurser i Stockholmsområdet

Uppdaterad
Publicerad

Trattkantarell, fårticka och musseroner – intresset för svampar är stort i år. I Stockholmsområdet arrangerar Folkuniversitetet för första gången svampkurser som genast blev överfyllda.

– Många tycker nog det är en känsla av att komma närmare naturen och vårt ursprung, tror kursledaren Majken Ekstrand när SVT följde med på svampjakt i Södertälje.

Förutom ett högt tryck på kurser syns svamptrenden i våra sociala medier. Kanske har du skymtat en influencer med korg på skogspromenad eller till och med googlat på ”kantarell” – ett sökord som aldrig varit så populärt som i år.

Se hur intresset ökat – klicka här(extern länk).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.