Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skolan har arbetat hårt för att ge stöd till döda barnens kamrater, säger Victoria Larsson, krissamordnare i Södertälje kommun. Foto: SVT, Claudio Bresciani/TT

Stort krisstöd efter misstänkta dubbelmordet: Sorg i hela Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje är i sorg sedan två barn hittades döda i ett bostadshus på tisdagskvällen. I både skola och närområde har ett uppskalat krisstöd tagit emot människor i chock.

– Det väcker så mycket frågor och det finns så få svar, säger Victoria Larsson, krissamordnare i Södertälje kommun.

Enligt Victoria Larsson är det lätt att glömma bort hur många som blir drabbade efter en händelse som i tisdags.

– Det finns till kamrater till barnen, kamraternas familjer, det finns många elever i skolan och de boende i närområdena, säger Victoria Larsson i SVT:s Morgonstudion.

Två barn döda i Södertälje

– De pedagoger och medarbetare som finns på skolan känner också barnen och är själva i sorg och ska hantera och möta upp de andra eleverna, säger hon.

En av vårdnadshavarna, en man, är misstänkt för morden. På torsdagen kommer en minnesstund att hållas i Alla helgons kyrka i Södertälje för både skolan och allmänhet.

– Sådana här händelser kan ske i alla områden, det väcker så mycket frågor och det finns så få svar, säger Victoria Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Två barn döda i Södertälje

Mer i ämnet