• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Stort stöd hemifrån för Nano

Uppdaterad
Publicerad

Stödet från hemstaden Södertälje har varit stort sedan Nano Omar gick vidare i Melodifestivalen. På lördag tävlar han i finalen med sin låt ”Hold On”, som han säger uppskattas av både unga och gamla.

SVT Nyheter Södertälje träffar Nano på ett hotell i centrala Stockholm, där han laddar inför finalen och gör mängder av intervjuer.

– Det ska bli kul att uppträda igen. Jag är peppad och jag vill prestera ännu bättre, men det blir som det blir. Jag känner mig som en vinnare och har sagt till barnen ”ni behöver inte bli ledsna om jag inte vinner”, för de är väldigt såhär ”du ska vinna”, säger Nano och fortsätter:

– Jag säger att vi redan har vunnit. Vi sätter på radion och där är pappa, och i tidningar och kärleken man får ute på gatorna.

Stort stöd från Södertälje

Nano tävlade i den första deltävlingen som gick i Göteborg i början av februari. Tillsammans med Ace Wilder gick han direkt vidare till finalen som avgörs nu i helgen. För Nano har den senaste månaden präglats av ett stort stöd från hemstaden Södertälje.

– Det är kids som jag inte trodde skulle förstå låten som har sett. Men de är väldigt smarta, de förstår känslor. Så det är extremt mycket barn som har ropat över gator, skrikit mitt namn och tagit autografer och bilder, säger Nano och tillägger:

– Även pensionärer kommer fram. Vissa säger ”jag lyssnar bara på schlager, men ditt bidrag var väldigt rörande”. Det är så kul att det är så brett liksom.

Läs mer: Mello-aktuella Nano: ”Det har varit tufft”

Är favorittippad

Nano var favorittippad i sin deltävling, och enligt flera bettingsiter är han även en av favoriterna till segern i finalen.

– Det ser jag lite som medvind. Jag blir inte stressad av det, utan tvärtom lugn. Då vet jag att folk uppskattar det jag gör. Det skulle vara skillnad om jag var jättedåligt tippad, då skulle jag kanske bli nervös.

Vad skulle en vinst i Melodifestivalen betyda?

– En chans att få sprida mitt budskap i Europa. Resan dit skulle gå snabbare, så det skulle vara magiskt för mig och barnen och alltihop så klart.

På lördag tävlar Nano i finalen av Melodifestivalen. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.