Genrebild. Förhoppningen är att bassängerna kan öppnas nästa vecka. Foto: TT

Sydpoolen stängs efter badsnusk

Publicerad

Nu måste Sydpoolen slå igen äventyrsbadet och motionsbassängen eftersom vattenkvaliteten är för dålig.

– Man tvättar sig helt enkelt inte, säger Actic Sydpoolens vd Christer Zaar.

Prover har tagits på vattnet i badhuset och testresultaten visar att bakteriehalterna är för höga, vilket enligt badhusets ansvariga främst beror på en ökad temperatur (vilket gynnar bakterier) och att flera badgäster slarvar med att duscha innan de kliver i bassängerna.

– Man tvättar sig helt enkelt inte och det är något som har blivit värre den senaste tiden. Men vi försöker att påminna och uppmana våra gäster att duscha och tvätta sig, säger Christer Zaar, vd för Actic Sydpoolen.

Äventyrsbadet och motionsbassängen stängs tills vidare, medan tävlingsbassängen kommer att ha begränsad tillgänglighet. De som har badkort kan välja att frysa det, eller att nyttja gymmet, som håller öppet som vanligt.

– Vi behöver höja klorhalten och förhoppningen är att Sydpoolen ska kunna vara i fullt bruk igen nästa vecka, säger Christer Zaar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.