Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Många som bor i närheten av Sjundareviret är oroliga”, säger Tage Gripenstam (C). Foto: SVT

Tage Gripenstam (C) vill avveckla Sjundareviret: ”Finns för mycket varg”

Uppdaterad
Publicerad

Tage Gripenstam, lokal oppositionspolitiker och gruppledare för Centerpartiet i Södertälje, tycker tillsammans med lokala partikollegor i Nykvarn och Gnesta att Sjundareviret på gränsen mellan Stockholms län och Sörmlands län borde avvecklas.

– Det finns för mycket varg och Sjundaskogen är ingen vildmark, menar han.

Tillsammans med de lokala företrädarna för centerpartiet i Nykvarn och Gnesta går Tage Gripenstam, centerpartiets gruppledare i Södertälje, nu ut och säger att Sjundareviret borde avvecklas. De menar att vargstammen växer och sprider sig för fort och att antalet vargar borde begränsas.

Hur reviret borde avvecklas är upp till staten, menar Tage Gripenstam (C) är.

Vargarna i Sjundareviret

– Det är statens djur så i praktiken är det länsstyrelsen som ska avgöra om man ska flytta eller ta bort djuren, säger han.

Hör Tage Gripenstams (C) utveckla sin åsikt om att avveckla reviret i videon.

Majoriteten: Ingen kommunpolitisk fråga

Majoritetspartierna i Södertälje kommun, S, M och MP menar att man inte har någon kommunpolitisk linje i frågan eftersom det är nationell fråga som de inte har beslutanderätt i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargarna i Sjundareviret

Mer i ämnet