”Det är ingenting som berikar att ha på ett fordon som rullar runt i Sverige”, säger Eva Isaksen, utredare på Transportstyrelsen. Foto: TT/Fredrik Sandberg

Transportstyrelsen nekade ”socfall” på registreringsskylten

Publicerad

När den 25-åriga mannen ansökte om fordonsskylten med ordet ”socfall” svarade Transportstyrelsen nej.

Transportstyrelsen har nekat en 25-årig Rönningebo att ha ordet ”socfall” på sin registreringsskylt. Anledningen är att det kan uppfattas som kränkande enligt transportstyrelsen.

– Det är ingenting som berikar att ha på ett fordon som rullar runt i Sverige. Det kan vara känsligt med ett ordval som raljerar på människors livssituation, säger Eva Isaksen, utredare på Transportstyrelsen.

Neutrala skyltar

Transportstyrelsen granskar alla ansökningar om personliga nummerplåtar, de får exempelvis inte innehålla budskap om droger, sex, svordomar eller religion. Enligt Eva Isaksen är det ovanligt att de nekar ansökningar, det händer ett par gånger i månaden.

– Ordet ”socfall” går väl inte in exakt i de där kriterierna om droger med mera, men vår uppgift är att hålla skyltarna så neutrala som möjligt, säger hon.  

Besluten om nummerplåtar går inte att överklaga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.