Flera skott sköts natten mot söndag in genom ett köksfönster i ett radhus i Brunnsäng. Nnu har tre personer anhållits. Foto: Blåljusbilder.se

Tre anhållna efter skjutningarna i Glasberga och Brunnsäng

Publicerad

Tre personer har anhållits för de två skjutningarna mot bostadshus i Glasberga och Brunnsäng. Polisen uppger att händelserna har koppling till de kriminella nätverk som finns i Södertälje, och säger också att fler gripanden kan komma.

Det var på måndagsmorgonen som polisen slog till och gjorde husrannsakningar mot flera adresser i Södertälje. Tre män i 20 till 25-årsåldern är nu anhållna misstänkta för grova brott, uppger polisen.

Polisen satsar stora resurser

– Den här typen av grova våldsbrott, där gärningsmännen skjuter rakt in i ett familjehus, visar på total brist på respekt för människovärdet. Vi kommer att lägga stora resurser på att få fast dem som gjort det här, säger Daniel Löfgren, operativ samordnare på lokalpolisområde Södertälje i ett uttalande på polisens webbplats.

Det var under natten mot fredagen som en bostad i Glasberga besköts, och natten mot söndagen sköts flera skott in genom ett köksfönster på ett radhus i Brunnsäng. Vid båda tillfällena befann sig människor i husen, men ingen person kom till fysik skada.

Video: ”En förlupen kula kan drabba vem som helst”

SVT Nyheter var på plats och fick grannarnas reaktioner efter lördagsnattens skottlossning i Brunnsäng. Se mer i videon nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.