Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På bara ett dygn har tre olika bränder mot tre olika bilhandlare inom samma område skett i Södertälje. Foto: Blåljusbilder

Tre bränder mot bilfirmor i Södertälje senaste dygnet

Uppdaterad
Publicerad

Flera bränder har inträffat mot bilfirmor i Wedaområdet i Södertälje det senaste dygnet. Brännbar vätska och föremål ska ha hittats där det brunnit.

– Bränderna ska ha uppstått på liknande sätt, säger Sebastian Levin, vakthavande befäl på Södertörns brandförsvarsförbund.

Vid sextiden på lördagsmorgonen ryckte räddningstjänsten ut till en brand på en bilfirma där ett brinnande föremål ska ha kastats in genom ett krossat fönster i lokalen. Lågorna släcktes av en väktare.

Nytt larm om brand

Tio minuter senare larmades räddningstjänsten om ytterligare en brand i en bilfirma i närheten. Där brann en bil och lågorna spred sig även till tre andra fordon. Det ska inte ha skett brandspridning till byggnaden, enligt räddningstjänsten.

– Sättet som bränderna på de olika bilfirmorna uppstått på har liknat varandra, säger Sebastian Levin, vakthavande befäl på Södertörns brandförsvarsförbund.

Polisen har spärrat av områdena där det brunnit och påbörjat en teknisk undersökning av dagens båda bränder. Bilder från kameraövervakning ska granskas och vittnen är förhörda.

Tre bränder totalt

Även under fredagsmorgonen hittades brännbar vätska på golvet hos en annan bilhandlare i samma område.

Samtliga tre bränder utreds som försök till mordbrand. Ingen person är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.