Tre män har friats från misstankarna om rån. Södertälje tingsrätt menar att bevisningen inte räcker till. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Tre frikänns från ungdomsrån i Västergård

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga män som stått åtalade misstänkta för rån och medhjälp till rån mot en 15-åring har nu frikänts. Enligt tingsrätten finns det ingen teknisk bevisning som binder de misstänka till rånet.

Det var i början på januari i år som tre unga män misstänktes ha misshandlat och rånat en pojke i närheten av en matvarubutik i Västergård. Pojken ska ha gått på en gång- och cykelväg när en person kom fram och hotade honom med kniv. Därefter kom ytterligare en person bakifrån och tog tag i pojken så han ramlade på marken. En tredje person stod längre bort men ska inte ha sagt eller gjort något. Alla tre ska ha varit maskerade.

Medan pojken låg på marken ska han ha blivit sparkad i huvudet och efter händelsen saknades hans mobiltelefon.

Männen, som nu är mellan 18 och 20 år, greps efter händelsen och anhölls senare. Alla tre har hela tiden nekat till brott.

Frikänns från rånmisstankarna

På onsdagen föll domen. En av männen har stått åtalad misstänkt för rån och två av dem för medhjälp till rån. Alla frikänns från rånmisstankarna. Däremot döms en av dem för ringa narkotikabrott.

Enligt domen från Södertälje tingsrätt finns det ingen teknisk bevisning som binder de misstänka till rånet. Den stulna mobiltelefonen har inte heller hittats. Åklagaren har bland annat lyft övervakningsfilmer från matvarubutiken i sin bevisning men tingsrätten menar att det inte går att dra några säkra slutsatser från dem eftersom det rört sig många ungdomar, med liknande klädsel, på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Södertälje
Mer Nyheter