Foto: SVT

Tungt ämne i årets avslutningspjäs: ”Vill få mobbare att tänka till”

Publicerad

I dagarna har Wendela Hebbes traditionsenliga pjäs som sätts upp av teatertreorna premiär. Dramat ”Löparen” behandlar det tunga ämnet mobbning och innehåller flera starka scener.

– Det var min positiva sida som tog mig igenom det, säger Ronja Nilsson som själv varit mobbad, men som i pjäsen spelar mobbare.

De sex avgångseleverna som går teaterinriktningen började med projektet redan i maj och pjäsen spelas den här veckan. På dagtid spelas den för skolklasser och på kvällstid är vem som helst välkommen.

– Jag hoppas att skolorna som ser pjäsen fortsätter diskutera ämnet på lektioner med sina klasslärare. Jag hoppas även att de som är utsatta för mobbning får mod att sätta ord på det de är utsatta för och vågar prata med vuxna, och att de vuxna ser och väljer att ta tag i problemen, säger Erik Nihlgård, teaterlärare på Wendela Hebbe-gymnasiet.

Se ett smakprov och hör eleverna prata om föreställningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.