• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Från dödsskjutningen i Saltskog i torsdags. Foto: SVT

Misstänkta för dödsskjutningen i Saltskog häktade – misstankarna har stärkts

Uppdaterad
Publicerad

De två män som greps i helgen och har suttit anhållna misstänkta för dödsskjutningen i Saltskog i torsdags har nu häktats. En av dem misstänks på sannolika skäl för mord och försök till mord medan den andra personen är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och mordförsök.

Att båda männen häktas som misstänkta på sannolika skäl innebär att misstankarna mot dem nu har stärkts. 

– Den ena är häktad på sannolika skäl för mord och mordförsök och den andra, på sannolika skäl för medhjälp till mord och mordförsök. En ses som gärningsman, den andre som medhjälpare, säger kammaråklagare Mikael Carlsson till SVT.

Våldsspiralen i Södertälje

Utredningsarbetet fortsätter

Det var i torsdags som en 19-åring och en 16-åring hittades skottskadade i Saltskog i Södertälje. 19-åringen avled senare av sina skador och 16-åringen vårdas med allvarliga skador. Skottlossningen var den femte på två veckor i Södertälje.

Enligt åklagaren Mikael Carlsson så fortsätter utredningen brett, de fortsätter hålla förhör och undersöker telefontrafiken.

– Vi är fortfarande intresserade av vittnesuppgifter eller annan relevant information på bred front som kan ge mer allsidig information om vad som hänt, säger Mikael Carlsson.

Se en sammanfattning av senaste tidens våldshändelser i Södertälje i videon:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera skjutningar på kort tid i Södertälje Foto: SVT/Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet