Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två explosioner inträffade med en halvtimmes mellanrum i Ritorp i Södertälje. Foto: Pontus Stenberg

Två explosioner i samma bostadsområde i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Två explosioner inträffade under natten till fredagen i ett bostadsområde i Södertälje. Ingen person ska ha skadats i samband med händelserna.

En explosion inträffade strax efter klockan 02 natten till fredagen i ett bostadsområde i Ritorp i Södertälje.

– Vi vet inte vad som har orsakat explosionen som har orsakat skador på en byggnad, men ingen människa har skadats, säger Helena Bostrom Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Under natten har nationella bombskyddet undersökt platsen och en kriminalteknisk undersökning har avslutats. Troligen är det som orsakat explosionen pyroteknik av ett kraftigare slag, skriver polisen på sin webbplats på fredagsmorgonen.

Ny explosion i samma område

Bara en halvtimme senare, klockan 02.33, skedde ytterligare en explosion vid en annan bostad i Ritorp, Södertälje.

– Det fanns personer inne i bostaden som nu har evakuerats och vi jobbar nu på platsen och försöker ta reda på vad som har hänt. Jag vet inte hur omfattande skadorna är på bostaden men ingen person är skadad, säger Helena Bostrom Thomas.

En förundersökning är inledd om allmänfarlig ödeläggelse.

Samband utreds

Polisen utreder om det finns samband mellan explosionerna och med tidigare våldsdåd i Södertälje.

– Det är en del av våra utredningsåtgärder att titta på likheter och olikheter. Och vid sådana här grova brott tittar vi på om de kan ha samband med tidigare händelser, säger Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.