Foto: Beri Zangana/SVT

Skottlossning på Bårstaberget – två personer skadade

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern har skadats i samband med en skottlossning utanför en livsmedelsbutik på Bårstaberget i Södertälje.

Ett stort område spärrades av under torsdageftermiddagen och en massiv polisinsats inleddes. En förundersökning om mordförsök har inletts.

Flera personer i stadsdelen Bårsta larmade vid 14.30-tiden på torsdagen om att de hört smällar som uppfattades som skottlossning. När polisen kom till platsen hittades två skadade personer som fördes till sjukhus. Polisen har inga uppgifter om skadeläget.

Skottlossningen ska ha skett utomhus, i närheten av busshållplatsen och livsmedelsbutiken.

– Sedan har de här två personerna som är skottskadade tagit sig till en snabbmatsrestaurang. Hur de har tagit sig dit är för mig oklart, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Ett stort område spärrades av och många personer samlades på platsen. Tony Garabet som själv bor ett stenkast från platsen möttes av avspärrningar när han kom hem.

– Det här är ett lugnt område, det är hemskt, säger han till SVT.

Vittne såg en man springa från platsen

Ett vittne berättar till SVT att han hörde skott och såg en man springa från platsen. Han ska även ha sett kulor från pistolen ligga på marken. Några barn befann sig också på platsen och sprang iväg när de hörde skotten, berättar han.

Ambulans var också på plats och polisen sökte under eftermiddagen efter gärningspersoner med både hundpatruller och drönare. Man har även genomfört en teknisk undersökning av platsen samt hört vittnen och pratat med boende i området.

Ingen person har ännu gripits för händelsen som polisen rubricerar som misstänkt mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.