Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Två spelare utreds efter misstänkt matchfixning

Uppdaterad
Publicerad
Svenska fotbollförbundet har anmält ytterligare två spelare som misstänks för matchfixning. Det är spelare i samma lag som den spelare som stängdes av i december och det handlar om fotboll på ungdomsnivå.

– Man ska vara medveten om att det är spel på fotboll som genererar matchfixningsproblemen, säger Tobias Tibell, förbundsjurist Svenska Fotbollförbundet.

Hösten 2017 inleddes en utredning gällande matchfixning vid Syrianska FC. En spelare lade ett vad på att motståndarlaget skulle göra det första målet i en match han själv deltog i.

Polisens nya misstankar om riggade matcher

I december stängdes spelaren av men utredningen tar inte slut där. I februari lämnade Svenska fotbollförbundet in material till polisen som gäller nya misstankar kring riggade matcher i Syrianska.

– Det är unga spelare, det kan vara lockade att ingå vadhållning på ett otillåtet sätt. Det är också så att de här unga spelarna kan vara utsatta för påtryckningar från omgivningen, säger Tobias Tibell.

Är det vad som skett i dessa fall?

– Jag vill inte kommentera exakt vad de här anmälningarna baseras på eller vilken bevisning som är åberopad. Där får vi avvakta disciplinnämndens prövning av de här två fallen.  

Vad tror du att utredningen kommer att resultera i?

– Jag tror och tycker att vi har en utredning som kommer leda till avstängningsbeslut i de här två ärendena, säger Tobias Tibell. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt matchfixning Syrianska

Mer i ämnet