Två svårt skadade efter bråk i Geneta – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Två män har skadats allvarligt i ett bråk i Geneta i Södertälje under fredagskvällen, uppger polisen. Händelsen utreds som mordförsök. Tre personer anhölls under lördagen.

Polisen larmades klockan 20.21 på fredagskvällen om att flera personer ska ha varit inblandade i bråk i en lokal i Geneta. En av de skadade påträffades i närheten av lokalen och den andra, som är mycket allvarligt skadad, var redan på sjukhus men kan kopplas till bråket, enligt polisen.

– Det verkar ha varit två grupperingar som bråkade på den här lokalen, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på polisen.

Båda männen ska ha fått någon typ av stickskador men ingen av dem har livshotande skador.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

– Vi är där och förhör vittnen för att skapa en bild av vad som har hänt, för det är lite oklart, säger Helena Boström Thomas.

Tre personer är anhållna i ärendet som rubriceras som misstänkt mordförsök, uppger polisen via sin hemsida vid 11-tiden på lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.