Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur Södertäljebor reagerar på att de fria timmarna kommer att tas bort, i klippet ovan. Foto: Clara Fritzon/SVT

Två timmars fri parkering i Södertälje centrum slopas

Publicerad

Den avgiftsfria parkeringen på två timmar i Södertälje stadskärna kommer att tas bort från och med årsskiftet, meddelar den styrande majoriteten.

– Då kommer jag att handla på andra ställen, med gratis parkering, säger Evan Zako.

Under pandemin införde Södertälje kommun fri parkering vid Södertälje station, ABF-huset och intill Tom Tits. Men nu meddelar de styrande att detta kommer att tas bort, vilket LT var först att rapportera om.

Många pratar redan om centrumdöden med många tomma butikslokaler i Södertälje, hur tänker ni att det här gynnar besöksantalet?

– De här två timmarna har varit ganska kostsamma sett till effekten de gett, slutsatsen är att de används av de som bor och jobbar i centrum främst, säger Alexander Rosenberg (M), kommunalråd och ordförande i tekniska nämnden.

Ett förslag är att ersätta de två timmarna med platser som har fri parkering en kortare tid.

– Det skulle kunna vara 30 minuter så att man kan svänga förbi och springa in på apoteket eller köpa en skjorta, säger Rosenberg.

Hör hur Södertäljebor reagerar på att de fria timmarna kommer att tas bort, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.