Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rampen på den 30 år gamla återvinningstationen är i dagsläget för smal, och bildar ofta kö, berättar kommunikatören Kicki Karlsson. Foto: Kalle Thullin/SVT

Tveta återvinningscentral stänger i en månad

Uppdaterad
Publicerad

Under december kommer det inte vara möjligt att återvinna på Tveta återvinningscentral. I stället hänvisar Telge återvinning till Returen, som under en månad blir den enda återvinningscentralen i Södertälje.  

I två steg kommer Tveta återvinningscentral att byggas om, dels kommer rampen där bilar stannar till för att lasta av göras bredare för att undvika köbildning. Utöver det kommer platsen för vitvaror senare att flyttas.

Kicki Karlsson är kommunikatör för Telge återvinning och menar att beslutet att göra det i december är det mest effektiva.

”Inte så mycket besökare”

– Det är en tid på året när vi inte har så mycket besökare, så vi passar på när det kommer göra minst ingrepp i folks vardag,  säger Kicki Karlsson, kommunikatör på Telge återvinning till SVT. 

På återvinningscentraler kan du lämna alla typer av grovsopor och avfall. När Tveta håller stängt i hela december hänvisar Telge återvinning till Returen i Moraberg.

Titta på klippet för att höra mer om varför och hur man ska bygga om återvinningstationen i Tveta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.