David Teymur. Foto: SVT.

UFC-fightern: ”Bältet är mitt mål”

Uppdaterad
Publicerad

David Teymur är nu historisk med tre raka UFC-vinster under sin debut. Ingen i Sverige har klarat av det tidigare. Men än är Teymur inte nöjd.

David Teymur är 27-år gammal och är född och uppväxt i Stockholm. Han har tränat och tävlat inom kampsport under hela sitt liv och han började med MMA (Mixed martial arts) för tre år sedan.

– Jag har alltid brunnit för just MMA, så jag ville ge mig själv en chans att testa på. Och efter det har allt gått galant, säger David Teymur.

”Blod, svett och tårar”

Att förbereda sig inför en match tar tid, och enligt David Teymur är det svårare än vad det låter.

– Det är ingen dans på rosor. Jag tränar stenhårt både morgon och kväll. Det är liksom blod, svett och tårar.

Hur ser en vanlig träningsdag för dig ut?

– Två pass per dag, mycket fysik på morgonen som löpning och simning. På kvällen är det mer tekniska pass som boxning och brottning, lite mer kampsports anpassat.

”Bara början”

Efter att ha vunnit sin senaste fight för två veckor sedan har intresset kring David Teymur varit stort.

– Det är helt sjukt. Att vinna framför 30.000 människor, på motståndarens hemmaplan. Fantastiskt. Jag fick ta emot hyllningar vart jag än gick i Vegas, det är obeskrivligt. Jag tackar alla mina fans, de är otroliga. Men detta är bara början. Mitt sikte är ställt, bältet är mitt mål, säger han.

UFC har ett event i Stockholm som drar igång i maj, är du taggad?

Vi får se. Jag har fått frågan ett par gånger nu, men det kanske är för tidigt att gå en match till efter såhär kort tid. Jag vill helt enkelt inte stressa. Men jag kommer att heja på resterande svenska fighters. Alla är grymma, säger han.

Stort följe i Södertälje

Flera Södertäljebor visade sin support på sociala medier efter David Teymurs fight, och enligt han själv beror det på hans bakgrund.

– Jag är ju syrian och jag tycker det är jättekul att folk hejar på mig. Jag vill tacka alla som gör det, ni kan vänta er ännu mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.