Nykvarns bibliotek rensar böcker och tidningar i sommar. Foto: TT

Utförsäljning av böcker på Nykvarns bibliotek

Publicerad

Biblioteket i Nykvarn ska göra plats för nyheter i form av böcker och tidningar, och säljer under sommaren ut det som är gammalt.

– Det är sådant som inte lånas, sådant som vi har dubletter av, tidskrifter från förra året. Vi har inte möjlighet att ha kvar allt, vi måste få plats för nya böcker som vi vill ska synas, säger Kerstin Olsson, bibliotekarie på Nykvarns bibliotek.

I nuläget finns cirka 150 böcker och tidskrifter till försäljning och biblioteket har några fler på lager som kan läggas fram senare.

Bikungskupan inte poppis

En av böckerna som inte blivit lånad så mycket och som ska säljas nu är Bikungskupan av Lars Andersson, och en av böckerna som är på väg in till biblioteket är Kejsaren av Dan Buthler och Dag Öhrlund.

– Deckare går över huvud taget bra på bibliotek, säger Kerstin Olsson.

Tror du ni kommer sälja allt?

– Nej, inte vid det här tillfället, men det sparas och säljs vid nästa försäljningstillfälle.

Kan man inte sälja året om?

– Jo, men blir ju ett stort intresse när man startar en försäljning så här, har man det hela tiden blir det nog inte lika uppmärksammat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.