Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Rosanna Lindén/SVT

Valaffischer vandaliserades direkt – parti överger klassiska plakaten

Uppdaterad
Publicerad

Flera valaffischer har senaste dagarna vandaliserats eller rivits ner på olika platser i Södertälje. Flera partier överväger nu att sluta med affischeringen, och ett parti tog beslutet redan efter förra valrörelsen.

Med dryga månaden kvar till valet är Södertälje stad utsmyckad med valaffischer- men alla sitter inte uppe så länge innan de rivs ner, eller vandaliseras. SVT tog sig ut till valstugorna för att höra vad de lokala politikerna tycker om det.

Moderaternas beslut- inga affischer

Moderaterna i Södertälje tog beslutet att inte sätta upp valaffischer inför årets val, och satsar istället på att nå ut via valstugan. Ett beslut som Per Sydergård från Moderaterna i Södertälje menar grundar sig i en miljöaspekt, men också eftersom de har haft problem med vandalisering av valaffischer förut.

– Från valet 2018 fick vi massa affischer förstörda, vi fick åka ut och byta ut dem, säger han.

Kolla på videon för att höra mer om vad partierna tycker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.