Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den enkla tillgången på vapen anges vara en av de anledningarna till skjutvapenvåldet i Sverige. Majoriteten av polisen beslagtagna vapen kommer från forna Jugoslavien Men hur hamnar ett vapen från ett 30 år gammalt krig i Sverige? Här får du en sammanfattning på granskningen. Foto: Storyblocks, SVT

Från forna Jugoslavien till Södertälje – följ vapnets väg

Uppdaterad
Publicerad

Det dödliga skjutvapenvåldet i Sverige når dystra rekordnivåer 2022. Den enkla tillgången på vapen anges vara en av de anledningarna. Här sammanfattas vapnets väg – från forna Jugoslavien till händerna på kriminella i Sverige.

I SVT Nyheter Södertäljes granskning av vapensmugglingen, framkommer det bland annat hur automatvapen, handgranater och ammunition göms i bussar och bilar med Sverige som destination. Det handlar om uppemot 750 000 vapen på den svarta marknaden som riskerar att hamna i Sverige.

Se hela dokumentären ”I vapnens spår” på SVT play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

I vapnens spår

Mer i ämnet