Chihab Lamouri, dömd till fängelsestraff för en rad grova brott kopplat till organiserad brottslighet, sitter fängslad på Hall i Södertälje. Foto: Polisens förundersökning/TT

Vårbynätverkets ledare döms efter dödshot mot kriminalvårdare på Hall

Uppdaterad
Publicerad

Vårbynätverkets ledare Chihab Lamouri döms för hot mot tjänsteman. Detta efter att ha dödshotat en kriminalvårdare på Hallanstalten i Södertälje.

Gängledaren avtjänar sedan tidigare ett över 17 år långt fängelsestraff för en rad grova brott, bland annat mordförsök.

Det ska ha varit efter att kriminalvårdaren inte beviljade gängledaren innehav av cd-skivor och tidningar som han dödshotades.

I tidigare förhör med åklagare har gängledaren nekat till att ha hotat kriminalvårdaren.

Chihab Lamouri är tidigare dömd till 17 år och 10 månaders fängelse, men döms nu till ytterligare en månad i fängelse.

Efter att kriminalvårdaren fattat beslut om att inte bevilja gängledaren innehav av cd-skivor och tidningar fick han veta att han hotats. Chihab Lamouri ska ha sagt att skulle kontakta någon på utsidan för att hälsa på hemma hos den anställda.

I efterhand har kriminalvårdaren berättat att det inte kändes bra efter händelsen och att han, med tanke på det eskalerande våldet, även tänkt på det uttalade hotet utanför arbetstid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.