Sara Gavelin dömde lördagens tävling. Foto: Frida Claesson/SVT

Vattenskidåkare gjorde upp i trick- och slalomtävling i Nykvarn

Uppdaterad
Publicerad

Vattenskidklubben Kringlan stod som arrangör i lördagens distriktstävling i vattenskidor. Totalt startade 25 deltagare i olika åldrar, sju av dem från Nykvarnklubben.

Stilen spelar mindre roll när de tävlande tar sig igenom banan i distriktstävligen Östköret. Det viktiga är att felfritt runda de röda bojarna på Sundviksbadet. Under lördagen genomfördes två grenar, slalom och trick.

Årets tävling ser annorlunda ut. Coronapandemin har tvingat klubben att dra ner på antalet deltagare och ingen publik har bjudits in.

– Fördelen med vattenskidor är att det är utomhus. Vi står inte på varandra och det är väldigt mycket ”space” mellan oss, säger Sara Gavelin, som dömde dagens tävling.

Sista tävlingen i distriktet

Under dagen hade deltagarna vädret på sin sida även om vinden var något hård.

– Solen kan också vara en utmaning om den ligger mitt i banan, då ser man inte bojarna. Det kan också vara en utmaning för båtföraren.

Tävlingen var den sista i distriktet, men för den som inte räds kyla så finns möjlighet att ta revansch i Nyköping i november då vattenskidtävlingen Ymers går av stapeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.