Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) menar att Conny Andersson betytt mycket för Södertälje. Foto: TT

”Vi är många som sörjer Conny Andersson”

Uppdaterad
Publicerad

Conny Andersson, som varit en av Södertälje främste politiker har gått bort. – Han var en snäll och glad person, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Conny Andersson var socialdemokratiskt kommunalråd i Södertälje på 80-talet och kommunstyrelsens ordförande på 90-talet. I går kom beskedet att han gått bort efter en kortare tids sjukdom.

– Vi är många som känner sorg. Jag kommer att minnas honom som en god lyssnare och som en snäll och glad person, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande.

Har du själv inspirerats av honom?

– Han sa sällan saker i onödan, utan bara när han hade något att säga. Så försöker jag också vara.

Det var också Conny Andersson som vigde Boel Godner (S), som menar att han kändes som det självklara valet. Andersson var en av initiativtagarna till Tom tits och Campus telge.

– Han betydde mycket för Södertälje. Han ledde kommunen genom 90-tals krisen och fattade tuffa beslut som var viktiga för utvecklingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.