Stefan och Rose-Marie Hansen har packat husbilen på grund av branden i Nykvarn. Foto: SVT

”Vi är redo om det värsta skulle hända”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen bröt en stor skogsbrand ut vid Båglan i Nykvarn. Branden var vid ett par gånger på väg mot Nykvarns samhälle. Stefan och Rose-Marie Hansen som bor i närheten blev ombedda att packa för att eventuellt tvingas evakuera.

– Det var ganska kaotiskt igår. Det var väldigt röktätt så vi stängde all ventilation. Sedan sa polisen att vi skulle förbereda oss på att eventuellt lämna vårt hus, säger Stefan Hansen.

Stefan och Rose-Marie Hansen dammsuger i husbilen när SVT parkerar på uppfarten. De har packat den med kläder och startat kylen.

Har packat husbilen

– Vi är redo om det absolut värsta skulle hända. Vi har även packat lite foton och våra företagsdokument. Katterna får självklart också följa med om vi måste åka, säger Stefan Hansen.

Hur oroliga är ni?

– Just nu är det ganska lugnt, men igår var vi riktigt oroliga. Men man är lite nervös hela tiden.

Har ni pratat med grannar?

– Inte så mycket, visst snackas det men vi måste se till oss själva i första hand. Stämningen tror jag är ganska lugn nu, men vi får ju se vad som händer. Vi får hoppas att killarna som släcker gör ett bra arbete, de har ju hittills gjort ett fantastiskt bra arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.