Foto: Maja Flygt/SVT

Vilket är ditt bästa renoveringstips?

Uppdaterad
Publicerad

Coronavåren har fått många att ta tag i sina renoveringsprojekt och att rusta upp gamla ödehus har blivit något av en trend. Har du själv genomfört ett stort byggprojekt? Vilket är ditt bästa renoveringstips? Dela med dig i vår chatt!

Vilket är ditt bästa renoveringstips?

l.k • vet inte hur?, anlita firma du spar både tid och pengar.

Björn Bragée • Bra verktyg. Gör allt så mycket lättare.

Hassegawa • Anlita proffs!

Sofie Ahlbom • Vi har renoverat ett hus som stått tomt i 50 år. Mitt bästa tips är att inte ha tidsplaner utan låta huset sakta växa fram. Var lekfull, våga dej på nya saker utan el som kan skapa väl stor spänning. Använd gammeldags material bra linoljefärg och dela dina drömmar med någon som förstår. Släpp kraven på att saker ska bli perfekt. Det räcker att det är tillräckligt bra!

Kelly Jamieson • Jag har hittat delar av mitt nya kök på Facebook Marketplace. Köpt fint golv samt kakel till en mindre kostnad och så känns det härligt att det tas om hand.

Tomas • Underarbetet, underarbetet. Hur trist det än är så är det grunden till ett bra slutresultat

Therése Sköldén • Mitt bästa renoveringarnas är att om du ska renovera ett äldre hus, ha då inte för bråttom. Lär känna huset väl och läs på om byggnadsvård så du renoverar det på rätt sätt och i harmoni med själva huset 🤗 Lycka till!

M • Jag är inte så händig, men gillar att fixa med enkla möbelförändringar som gör stor skillnad! Mitt tips är att göra egen sänggavel, man kan vara kreativ och det är ganska enkelt att få till det :) Nu gör jag en med rottingväv och träramar!

A • Nu bor jag i lägenhet så det blir inte märkvärdigare än så. Men jag rustar min balkong lite varje år, och det känns roligt. Tar man lite i taget blir det inte så jobbigt. Jag har stort jobb med grovrengöring, har ett trätak över en jättebalkong samt ett golv som behövt rengöras och målas om. Har också fixat en blomlåda som jag gjort av en gammal väderbiten stol, tog bort sitsen och satte dit en försänkt zinklåda, där jag sedan planterade blommor. Man har inte roligare än man gör sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.