Waltin alltmer pressad

Uppdaterad
Publicerad

SSK:s tränare Mats Waltin är alltmer pressad efter lagets sjätte raka nollpoängare i hockeyallsvenskan. Efter 2–5-förlusten hemma mot Timrå visade SSK-fansen på läktaren sitt missnöje genom en banderoll med texten ”Waltin ska inte ha ett jobb på måndag”.

– Jag gör mitt yttersta varje dag. Men det är inte upp till mig att avgöra, svarar Waltin på frågan om han kan fortsätta leda SSK i båset.

SSK repade sig visserligen snabbt efter Hugo Enocks ledningsmål och kvitterade bara nio sekunder senare genom Måns Lindbäck. Men sedan drog Timrå ifrån till 4–1 innan Södertälje, genom Nicklas Heinerö, hittade målet igen.

Lider med fansen

Den hårt pressade Waltin i Södertälje träffade SVT Sport efter matchen.

– Jag är bedrövad och sex raka förluster går inte att snacka bort, suckar Mats Waltin, pressad SSK-tränare.

– Jag ser hur många som jobbar oerhört hårt (för klubben). De och fansen lider jag med. Sånt värker, säger en känslosam Waltin.

Stöttar sin coach

Nye SSK-backen Stefan Johansson stöttar Waltin efter sjätte raka förlusten.

– Så länge Mats står i båset kommer vi backa upp honom till hundra procent, säger Johansson.

Timrå övertog i och med segern serieledningen tack vare bättre målskillnad än Oskarshamn. Lagen, som båda står på 14 poäng, möts närmast i Oskarshamn på måndag. Då spelar också Björklöven, som har 12 poäng och en match mindre spelad, borta mot Vita Hästen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.