13-årig flicka från Dalarna får högsta skadeståndet

Uppdaterad
Publicerad

En flicka från Dalarna får det största skadeståndet i målet mot den 36-årige nätpedofilen. Eskilstunabon döms att betala 177 000 kronor till flickan.

Mannen har erkänt att han träffade flickan på communityt IMVU och att de haft kontakt på olika chattar som snapchat och kik ända fram till våren 2017.

Enligt domen har han genom smicker och tjat förmått henne att posera på ett sexuellt sätt framför sin webbkamera.

Pedofilmålet i Eskilstuna

Samlag i bil

I maj 2015 åkte Eskilstunabon till den kommun där flickan bor för att träffa henne. Där hade han tre samlag med henne i sin bil på en parkeringsplats.

Han har erkänt att han kände till att flickan var 13 år medan han själv vid tillfället var 33. Han har också sagt att han känt till att flickan försökt begå självmord under den tid de haft kontakt.

Tingsrätten dömer mannen för våldtäkt mot barn och fastställer skadeståndet som mannen ska betala till totalt 177 000 kronor.

”Mådde psykiskt dåligt”

Flickans målsägandebiträde, advokat Carl-Oskar Morgården, är nöjd med skadeståndet.

– De har beaktat att min klient också mådde psykiskt dåligt och därför har hon fått en något högre ersättning än vad man får enligt schablon, säger Carl-Oskar Morgården till SVT Nyheter.

Bland annat skriver rätten i sin dom att flickan chattat med mannen i samband med hans bilresa till Dalarna. I chatten har flickan enligt tingsrätten flera gånger uttryckt ”tveksamhet och rädsla inför mötet” med mannen. 

Tingsrätten skriver också att det varit fråga om påtvingade sexuella aktiviteter och att mannen i vart fall varit helt likgiltig inför om flickan samtyckt eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pedofilmålet i Eskilstuna

Mer i ämnet