Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
16-årige Keven från Eskilstuna rappar om kriminalitetens baksida. Foto: SVT

16-årige Keven från Eskilstuna rappar om kriminalitetens konsekvenser

Uppdaterad
Publicerad

På Engelska skolan i Eskilstuna har man haft ett skolprojekt där elever fått skapa musik i samarbete med en producent. 16-årige Keven tog chansen och skrev ihop en rapplåt om hans uppväxt där han sett hur flera hamnat snett – och nu har han blivit en förebild för de yngre eleverna.

– Det är flera personer som började med fotboll men som senare valde att ta fel väg. Det är synd, många hade kunnat bli något inom fotbollen, säger Keven Korkies.

Redan när Keven var 11 år började han rappa och skriva egna texter. Men han berättar att fokuset ligger först och främst på skolan och fotbollen. Han har precis gått ut Internationella Engelska Skolan i Fröslunda och kommer att plugga natur på gymnasiet.

– Jag rappar mest när jag har tid och när jag känner för att skriva, säger han.

”För många trauman i Eskilstuna”

Rektorn Damian Brunker säger att det inte är lätt för många ungdomar att växa upp i dagens Eskilstuna. Han menar att Keven har blivit en förebild för yngre elever på skolan, och säger att projektet där elever får skapa musik tillsammans med Eskilstunaproducenten Martir Aliu är jätteviktigt.

– Vi har haft alldeles för många trauman i Eskilstuna och vi måste ge ungdomarna en chans att uttrycka känslorna på det här sättet också. Det är viktigt då ungdomarna inte alltid vill prata med föräldrar eller skolan, säger Damian Brunker.

Hör Keven rappa och berätta om sin musik i videoklippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.