Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efdon spelar som defensiv mittfältare i Torinos U17-lag. Hans mål till hösten är att komma med i U19-laget för att sedan avancera mot A-laget. Hör honom berätta om hur livet i Italien är i klippet ovan. Foto: SVT

17-åriga Efdon från Eskilstuna är ungdomsproffs i Torino: ”Lever min dröm”

Publicerad

Redan som 16-åring lämnade Eskilstunatalangen Efdon Mahari superettanlaget AFC Eskilstuna för spel i Italien. Serie A-klubben Torino värvade honom efter en imponerande provspelning.

– Jag lever min dröm, säger Efdon.

Hans karriär började i Mörsil i Jämtland där han började spela som femåring. När familjen senare flyttade till Eskilstuna började han spela för Södra FF. 2021 värvade AFC Eskilstuna honom som 15-åring för att sedan bli utlånad till Eskilstuna City.

I september förra året blev han klar för Torino FC och har spelat och levt i Italien sedan dess.

Tuff start i Torino

Efdon berättar att det varit en stor omställning för honom att flytta till ett nytt land som 16-åring. Men efter en tuff start har allt landat rätt.

Vad har du för tips till andra unga som vill göra samma resa som du?

– Jobba hårt. Men det viktigaste är att andas och leva fotboll. Spela varje dag på gården, det är där man får sina riktiga kunskaper, säger han.

Vad är Efdons stora dröm med fotbollen? Hör honom berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.