Dagen efter mordet smyckades brottsplatsen med blommor och ljus. Hör Oscar Nissfolk, biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna, berätta om utredningsläget efter dödsskjutningen. Foto: SVT

17-åring häktad misstänkt för dödsskjutningen i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

I måndags sköts en man i 25-årsåldern till döds i Eskilstuna. Nu har en 17-åring häktats misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

I måndags larmades polisen till Bellmansgatan i Eskilstuna av flera personer som hade hört höga smällar i området. När polisen kom till platsen hittades en man i 25-årsåldern på marken. Han fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv stod inte att rädda.

Sedan dess har polisen genomfört flera utredningsinsatser som nu resulterat i att en 17-åring greps under fredagen och nu har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

– Han nekar helt till brott, säger kammaråklagare Maria Lindstedt Estberg.

Dna har hittats

Ungefär 700 meter från brottsplatsen anträffades en del gods och där har man hittat dna som kan kopplas till den häktade.

– Utredningen om det går att härröra gods till skjutningen är inte klar, men med tanke på att det ligger nära i tid och rum så föreligger det sannolika skäl, säger Maria Lindstedt Estberg.

Känd sedan tidigare

Polisen säger att 17-åringen är känd för dem sedan tidigare men att just det här mordet inte har någon koppling till den pågående konflikten mellan två kriminella nätverk i Eskilstuna.

Polisens utredning kring den här händelsen och tidigare liknande skottlossningar i Eskilstuna har också lett till andra resultat, säger polisen.

– Efter en serie skjutningar har vi beslagtagit 14 handeldvapen, små vapen som är lätta att gömma, vilket försvagar gängens handlingskraft i Eskilstuna. Vi har gjort dörrknackningar och tagit mot tips, säger Oscar Nissfolk, biträdande chef för lokalpolisområde Eskilstuna.

Det är narkotikaförsäljningen och konflikter i samband med den som lett fram till de olika skjutningar som inträffat i Eskilstuna den senaste tiden, enligt polisen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Skjutningarna påverkar tryggheten, säger biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna, Oscar Nissfolk. Men han tycker inte att man ska känna sig orolig. Hör honom berätta om skotten på måndagskvällen i klippet. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.