Platsen har spärrats av eftersom att tekniker ska försöka säkra spår. Foto: Pontus Stenberg

21-åring häktad för medhjälp till mord på camping i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-åriga mannen som begärdes häktad för campingmordet i Katrineholm häktades idag vid Nyköpings tingsrätt. Brottsrubriceringen ändrades från mord till medhjälp till mord och grovt skyddande av brottsling efter häktningsförhandlingen som hölls idag.

Det var natten mot söndag som en man dog efter att ha misshandlats grovt och bland att fått svåra sårskador som orsakats av någon form av tillhygge. Den avlidne var en man i 20-årsåldern hemmahörande i Stockholmsområdet.

Ändrad misstanke

På söndagen anhölls 21-åringen och på onsdagen begärdes han häktad på sannolika skäl misstänkt för campingmordet. Men under förhandlingen idag ändrades rubriceringen till medhjälp till mord och grovt skyddande av brottsling. 21-åringen nekade dock till brott under häktningsförhandlingen.

Han är sedan tidigare dömd för bland annat brott mot knivlagen och sexuellt ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.