En del i förundersökningen handlar om en rad inköp kvinnan har gjort. Här köper hon bland annat rengöringsmedel som, enligt åklagaren, använts för att städa i fastigheten utanför Eskilstuna. Foto: SVT/Polisens förundersökningVisa alla (3)
Visa alla (3)

44-årig kvinna misstänks för mord – rättegången inledd

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen inleddes rättegången där en 44-årig kvinna står åtalad misstänkt för bland annat mord på en man i 50-årsåldern. SVT:s reporter är på plats och har under dagen lämnat rapporter från rättssalen.

Det var i december 2018 som mannens kropp hittades i en utbrunnen bil i Hedlandet utanför Eskilstuna. Kvinnan och mannen, som båda är hemmahörande i Västmanland, har tidigare haft en relation. Den misstänkta kvinnan är åtalad för mord, brott mot griftefriden och bedrägeri. Enligt åklagaren ska kvinnan ha haft ett ekonomiskt motiv. Kvinnan har hela tiden nekat till brott.

SVT:s reporter Sofia Hårdänge är på plats på Eskilstuna tingsrätt och rapporterar att den misstänkta kvinnan är på plats i rättssalen. Det är i övrigt fullt på åhörarplats, men på grund av smittorisker får man bara sitta på varannan stol.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
44-årig kvinna misstänks för mord – rättegången inledd Foto: SVT

På plats i rättssalen

I tingsrätten yrkar åklagare, Anna Asklöf, ansvar för mord för att kvinnan på okänt vis berövat mannen livet. Hon kan dock inte precisera hur då kroppen var så pass brandskadad att det inte går att utreda hur mannen avlidit. Kvinnans advokat Björn Hurtig menar att yrkandet som avser mord därför ska avvisas. Man ska veta i detalj vad man står åtalad för, menar Hurtig.

Åklagaren säger att det inte finns grund för att avvisa åtalet gällande mord, men om rätten funderar i dessa banor måste hon få tillfälle att förtydliga gärningsbeskrivningen. Rådmannen säger att man från rättens sida kan tycka att man på något sätt behöver ringa in hur det kan ha gått till. Men inget beslut har ännu fattats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer