44-åring dömd till rättspsykiatrisk vård för knivattack i Flen

Publicerad

Mannen tårgassprejade den andra personen när denne låg i sängen. Sedan högg han honom med en kniv i buken. Nu har 44-åringen dömts till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning samt utvisning.

Det var 12 augusti i år som polis och ambulans larmades till Migrationsverkets lokaler i Flen.

På platsen hittades en svårt knivhuggen man.

Sprejad och knivhuggen

Enligt den knivhuggne hade han angripits av en 44-årig man medan han låg ner i en säng. Han blev först sprejad i ansiktet med tårgas och sedan knivhuggen i magen. Kniven satt kvar när han reste sig upp, den satt djupt i buken men efter ett tag lyckades ha dra ut den.

Mordförsök

Tingsrätten menar att det är styrkt att gärningen gick till på det viset och att attacken medfört livsfara för den skadade.

44-åringen döms nu för mordförsök, men även för ett grovt olaga hot mot en annan person i samband med händelsen. Mannen döms också för vapenbrott.

Rättspsykiatrisk vård

Eftersom mannen ska ha begått gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning, döms han till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han ska sedan utvisas ur landet efter avtjänat straff.

44-åringen ska också betala skadestånd till den knivskurne och den person han hotade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.