Årets upplaga av Å-loppet ställs in. Bilden är från 2016. Foto: Anders Kjaersgaard

Å-loppet i Eskilstuna ställs in

Uppdaterad
Publicerad
2020 skulle varit året då Å-loppet firar 10-årsjublileum. Men så blir det inte. Istället ställs loppet in i år och styrelsen hoppas istället på att kunna arrangera något ”alldeles extra” nästa år istället.

Kvartsmaran Å-loppet, som löper längs med Eskilstunaån, ställs in i år.

– Vi räknade med 2 000 deltagare och närmare 10 000 i publiksiffror. I dagsläget går det inte att samla så mycket folk och samtidigt följa rekommendationer från vårt förbund Svenska löpare och Folkhälsomyndigheten, säger Bengt Eskilsson, ordförande i Eskilstuna friidrott och en av arrangörerna till loppet.

Tidigare framskjutet

Å-loppet skulle ha arrangerats den 23 maj i år, men på grund av coronapandemin tvingades man skjuta fram det. Nytt datum blev istället den 5 september i år, men nu har man alltså tvingats ställa in även det. Enligt Bengt Eskilsson har man avvaktat in i det sista. Men nu kom alltså beskedet och istället siktar man på att kunna hålla loppets tionde upplaga nästa år.

– Det blir tionde loppet, och vi tror på ett stort jubileum nästa år. Vi har redan börjat planera, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer