AFC:s första träning: ”Finns en stor teknisk skicklighet”

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstunas nya fotbollsklubb träffade idag sin nye tränare, Pelle Olsson, för första gången. Och Olsson var laddad att få komma igång med försäsongen, även om det fortfarande saknas några pusselbitar.

På tisdagen trotsade nyinflyttade AFC Eskilstuna kylan och gav sig ut på Tunavallens konstgräs för årets första pass tillsammans.

Vill få till en struktur

Och för lagets nytillträdde tränare var det här alltså första mötet med spelarna.

AFC United till Eskilstuna

– Det var väldigt roligt att få träffade grabbarna för första gången. Det var en bra träning. Det är en väldigt bra matta här på Tunavallen och

AFC-tränaren Pelle Olsson. Foto: SVT

pigga ben på spelarna, säger Olsson till SVT Nyheter Sörmland.

Vad vill du sätta för prägel på AFC Eskilstuna?

– Laget har haft en framgångsrik stil. Under fjolåret tog vi 61 poäng i Superettan. Det gäller att ta vara på de goda sidorna, det finns en stor teknisk skicklighet i laget. Nu gäller det att vi kan få en struktur och en idé som kan hålla över 30 omgångar i Allsvenskan.

”Blir lite av ett nybygge”

Under hösten och vintern har flera spelare försvunnit från truppen och enligt Pelle Olsson saknas fortfarande några nyförvärv innan lagbygget är färdigt.

– Det blir lite av ett nybygge. Vi får se vilka spelare som formar den slutliga truppen. Det är väldigt få trupper som är helt klara när man går in i januari. Vi kanske saknar några fler än andra, men vi har många på plats och det går absolut att sätta igång och jobba för oss tränare. Nu är det viktigt att de sista pusselbitarna blir bra spelare och bra personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AFC United till Eskilstuna

Mer i ämnet