Foto: SVT

AFC värvar bollvinnare från Österrike

Uppdaterad
Publicerad

AFC Eskilstuna arbetar vidare med sitt lagbygge och nu står det klart att en av de tidigare provspelarna skrivit på för hela säsongen.

Österrikaren Thomas Piermayr har ett förflutet i bland annat Lilleström i Norge och Colorado i amerikanska MLS. Den kommande säsongen spelar den defensiva mittfältaren sina hemmamatcher på Tunavallen.

”Jobbar stenhårt på plan”

Azad Budak är sportchef i AFC Eskilstuna.

AFC United till Eskilstuna

– Vi får in en hårt arbetande spelare som kan användas på flera positioner. Han är en bollvinnare och jobbar stenhårt på plan och är just en av de karaktärer som vi behöver, säger han i ett pressmeddelande.

Spelat i landslag

Österrikaren provspelade med AFC under den första träningsveckan och hans senaste klubbadress är Békéscsaba i Ungern. Piermayr, som har en handfull U21-landskamper på sitt CV, ansluter till AFC under kommande träningsläger i Spanien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AFC United till Eskilstuna

Mer i ämnet